Intake Traject

Voorbereiding en Intake: jouw veiligheid en welzijn voorop

Scroll verder

Wij begrijpen dat het gebruik van truffels tijdens onze ceremonies (nog) niet voor iedereen geschikt is. We hechten veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze deelnemers. Daarom hanteren we een zorgvuldig voorbereidings- en intakeproces om ervoor te zorgen dat de ceremonies afgestemd zijn op jouw fysieke en persoonlijke behoeften.

Tijdens het intakegesprek nemen we de tijd om je beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. We zullen met je praten over je medische geschiedenis, inclusief eventuele eerdere psychische aandoeningen of gevoeligheid voor psychoses. Dit stelt ons in staat om een duidelijk beeld te vormen van je algemene gezondheid en om potentiële risico’s of contra-indicaties te identificeren. We staan open voor al je vragen, zorgen en verwachtingen, zodat we je de juiste begeleiding kunnen bieden.

Als we van mening zijn dat de truffelceremonie mogelijk niet geschikt is voor jou, zullen we dit op een respectvolle manier met je bespreken en alternatieve opties aanbevelen. Jouw welzijn en veiligheid hebben onze hoogste prioriteit. We geloven in een verantwoorde benadering van het gebruik van truffels en willen ervoor zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt, afgestemd op jouw unieke situatie. Samen streven we naar een veilige, ondersteunende en transformerende reis.

Boek een truffelceremonie om met ons het intakeproces te beginnen.

Veel gestelde vragen

Wat kan de truffel voor mij betekenen?

De truffel kan je helpen om je meer in contact te komen met de mystieke werkelijkheid, je creativiteit te activeren, je bewustzijn te verruimen en non-dualiteit te ervaren. Het brengt je voorbij je ego-structuren en dichter bij wie je werkelijk bent. De truffel ondersteunt persoonlijke processen en transformatie, en helpt je contact te maken met je onderbewuste lagen.

Hoe helpt de truffel bij persoonlijke processen?

De truffel maakt onbewuste lagen meer bewust, waardoor er een gevoel van bevrijding kan ontstaan. Het kan uitdagend maar ook mooi zijn om deze diepere lagen van jezelf te ontmoeten. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving om je te begeleiden tijdens dit proces.

Waar vinden jullie truffelceremonies plaats?

Onze magische truffelceremonies vinden plaats in het prachtige natuurgebied Dwingelderveld in Drenthe. We hebben een toplocatie met natuurlijke materialen en een ruimte met twee wanden van glas, waardoor de natuur naar binnen valt. Bovendien brandt er een vuur buiten, wat een bijzondere sfeer creëert.

Wat gebeurt er tijdens een truffelceremonie?

Voorafgaand aan de ceremonie doen we chi-kung in het veld om in ons lichaam te zakken. Daarna lopen we terug naar het vuur voor een cacao ceremonie om ons hart te openen. Vervolgens begint de truffelceremonie, waarbij we een sjamanistisch ritueel uitvoeren om een heilige ruimte te creëren. We begeleiden je met muziek, stilte, stem, lichaamswerk en onze aanwezigheid, en zorgen ervoor dat je een veilige reis kunt maken.

Wie begeleiden de truffelceremonies?

Onze ceremonies worden begeleid door Arjan en Marleen, beide ervaren Rebalancers en reizigers met verschillende plantmedicijnen. Arjan brengt rust, humor en diepe wijsheid in het veld, terwijl Marleen een warm welkom en een speelse, oervrouwelijke energie biedt. Samen zorgen ze voor een veilige bedding en begeleiden ze je op je reis.

Wat zijn magic truffels en wat doen ze?

Magic truffels, ook bekend als psilocybine truffels, zijn paddenstoelen die de psychoactieve stof psilocybine bevatten. Ze beïnvloeden de serotonine-receptoren in de hersenen en kunnen leiden tot veranderingen in perceptie, gedachten, emoties en bewustzijn. Ze kunnen hallucinogene ervaringen, verhoogde zintuiglijke waarneming en diepere emotionele ervaringen veroorzaken.