Dit betekent Grounded Heart voor Arjan en Marleen

Scroll verder

Gegrond

Gegrond of geaard zijn betekent letterlijk met beide voeten op de aarde staan en deze energie ook kunnen voelen. Als je goed contact met de aarde hebt, is er een uitwisseling van energie tussen jou en de aarde. Je kunt negatieve energie in de aarde laten stromen om negativiteit los te laten. Ook kun je mooie energie in de aarde laten stromen om je liefde en dankbaarheid te tonen. De aarde fungeert als een transformator. Het neemt negatieve energie op en geeft schone, positieve energie terug. Door deze schone energie te ontvangen, wordt je gevoed met levensenergie, en sta je stevig en in de stroming.

Het Hart

Ons hart is het middelpunt van ons lichaam en in alle opzichten de verbindende factor. Het vormt de brug tussen aardse en spirituele zaken. Het wordt ook wel gezegd dat de zetel van onze ziel hier huist.

In je hart vind je je diepste gevoelens, dat wat resoneert met jou en hoe je dit kunt verbinden met je omgeving. Ons hart heeft een eigen zenuwstelsel, het hart-brein, dat verbonden is met ons emotionele centrum. Het kan onafhankelijk van de hersenen in ons hoofd functioneren.

Het elektromagnetische veld dat je hart omringt, is het sterkste van al onze lichaamsdelen. Het is zo'n vijfduizend keer krachtiger dan het veld van de hersenen. Het hartveld werkt als een magneet: hoe hoger de frequentie van het elektromagnetische veld rond je hart, hoe hoger de frequentie van wat je aantrekt.

Gegrond Hart

Wortels in de aarde en het hart open. Dan kun je alles ontvangen en ontmoeten. Je kunt blijven staan en je voelt je verbonden. De truffel helpt ons om meer te aarden en contact te maken met onze wortels op verschillende niveaus. Vervolgens kan ons hart ons laten zien wat op dit moment belangrijk is om te voelen en te begrijpen op verschillende niveaus. Ook in het veld waarin we samen reizen, krijgt het meer wortels en bedding, en ontstaat er een hartverbonden cirkel. Een vibrerend veld tussen aarde, de wereld van de mensen en de spirituele wereld, waarin iedereen zijn eigen individuele reis mag maken.

In de voorbereiding nodigen we je via chi-kung uit om meer in je lichaam te komen en te aarden op de grond. Daarna openen we ons hart verder met een cacaoceremonie bij het vuur, voordat we aan de truffelceremonie beginnen.

Veel gestelde vragen

Wat kan de truffel voor mij betekenen?

Het plantmedicijn, de truffel, kan je helpen om meer in contact te komen met je eigen wortels. Het activeert je creativiteit, maakt je helder, verruimt je bewustzijn en helpt je bij het ervaren van non-dualiteit. De truffel brengt je voorbij je ego-structuren en dichter bij wie je werkelijk bent. Het ondersteunt persoonlijke processen en transformatie, en helpt je contact te maken met je onderbewuste lagen en opent je hart.

Hoe helpt de truffel bij persoonlijke processen?

De truffel maakt onbewuste lagen meer bewust, wat een gevoel van bevrijding kan geven. Het kan uitdagend maar ook mooi zijn om deze diepere lagen van jezelf te ontmoeten. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving om je tijdens dit proces te begeleiden.

Waar vinden jullie truffelceremonies plaats?

Onze magische truffelceremonies vinden plaats in het prachtige natuurgebied Dwingelderveld in Drenthe. We hebben een toplocatie met natuurlijke materialen en een ruimte met twee wanden van glas, waardoor de natuur naar binnen stroomt. Bovendien brandt er een vuur buiten, wat een bijzondere sfeer creëert.

Wat gebeurt er tijdens een truffelceremonie?

Voorafgaand aan de ceremonie beginnen we met chi-kung in het veld om in ons lichaam te zakken. Daarna lopen we terug naar het vuur voor een cacaoceremonie om ons hart te openen. Vervolgens begint de truffelceremonie, waarbij we een sjamanistisch ritueel uitvoeren om een heilige ruimte te creëren. We begeleiden je met muziek, stilte, stem, lichaamswerk en onze aanwezigheid, en zorgen ervoor dat je een veilige reis kunt maken.

Wie begeleiden de truffelceremonies?

Onze ceremonies worden begeleid door Arjan en Marleen, beide ervaren Rebalancers en reizigers met verschillende plantmedicijnen. Arjan brengt rust, humor en diepe wijsheid in het veld, terwijl Marleen een warm welkom en een speelse, oervrouwelijke energie biedt. Samen zorgen ze voor een veilige bedding en begeleiden ze je op je reis.

Wat zijn magic truffels en wat doen ze?

Magische truffels, ook bekend als psilocybine truffels, zijn paddenstoelen die de psychoactieve stof psilocybine bevatten. Ze beïnvloeden de serotonine-receptoren in de hersenen en kunnen leiden tot veranderingen in perceptie, gedachten, emoties en bewustzijn. Ze kunnen hallucinogene ervaringen, verhoogde zintuiglijke waarneming en diepere emotionele ervaringen veroorzaken.