Contra indicaties

Hoewel magische truffels over het algemeen als relatief veilig worden beschouwd, kunnen ze bij bepaalde mensen negatieve effecten of complicaties veroorzaken.

Scroll verder

Geestelijke gezondheidstoestand: Magische truffels kunnen intensere emoties, gedachten en percepties teweegbrengen. Als je een voorgeschiedenis hebt van psychische aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis of ernstige angst, wordt het gebruik van magische truffels afgeraden. Deze stoffen kunnen de symptomen verergeren of een negatieve impact hebben op je geestelijke gezondheid.

Medicatie: Sommige medicijnen, zoals antidepressiva, MAO-remmers en bepaalde andere psychoactieve medicijnen, kunnen een wisselwerking hebben met magische truffels. Raadpleeg altijd een arts of apotheker voordat je magische truffels gebruikt, vooral als je momenteel medicijnen gebruikt.

Omgeving en mindset: De omgeving waarin je magische truffels gebruikt, kan van invloed zijn op je ervaring. Wij zorgen daarom voor een zo optimaal mogelijke ruimte en omgeving. Daarnaast is je mindset of gemoedstoestand ook van belang. Gebruik magische truffels op een moment waarop je je geestelijk stabiel en positief voelt.

Zwangerschap en borstvoeding: Het gebruik van magische truffels tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt afgeraden, omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de veiligheid ervan voor de foetus of de zuigeling."

Veel gestelde vragen

Wat kan de truffel voor mij betekenen?

Het plantmedicijn, de truffel, kan je helpen om meer in contact te komen met je eigen wortels. Het activeert je creativiteit, maakt je helder, verruimt je bewustzijn en helpt je bij het ervaren van non-dualiteit. De truffel brengt je voorbij je ego-structuren en dichter bij wie je werkelijk bent. Het ondersteunt persoonlijke processen en transformatie, en helpt je contact te maken met je onderbewuste lagen en opent je hart.

Hoe helpt de truffel bij persoonlijke processen?

De truffel maakt onbewuste lagen meer bewust, wat een gevoel van bevrijding kan geven. Het kan uitdagend maar ook mooi zijn om deze diepere lagen van jezelf te ontmoeten. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving om je tijdens dit proces te begeleiden.

Waar vinden jullie truffelceremonies plaats?

Onze magische truffelceremonies vinden plaats in het prachtige natuurgebied Dwingelderveld in Drenthe. We hebben een toplocatie met natuurlijke materialen en een ruimte met twee wanden van glas, waardoor de natuur naar binnen stroomt. Bovendien brandt er een vuur buiten, wat een bijzondere sfeer creëert.

Wat gebeurt er tijdens een truffelceremonie?

Voorafgaand aan de ceremonie beginnen we met chi-kung in het veld om in ons lichaam te zakken. Daarna lopen we terug naar het vuur voor een cacaoceremonie om ons hart te openen. Vervolgens begint de truffelceremonie, waarbij we een sjamanistisch ritueel uitvoeren om een heilige ruimte te creëren. We begeleiden je met muziek, stilte, stem, lichaamswerk en onze aanwezigheid, en zorgen ervoor dat je een veilige reis kunt maken.

Wie begeleiden de truffelceremonies?

Onze ceremonies worden begeleid door Arjan en Marleen, beide ervaren Rebalancers en reizigers met verschillende plantmedicijnen. Arjan brengt rust, humor en diepe wijsheid in het veld, terwijl Marleen een warm welkom en een speelse, oervrouwelijke energie biedt. Samen zorgen ze voor een veilige bedding en begeleiden ze je op je reis.

Wat zijn magic truffels en wat doen ze?

Magische truffels, ook bekend als psilocybine truffels, zijn paddenstoelen die de psychoactieve stof psilocybine bevatten. Ze beïnvloeden de serotonine-receptoren in de hersenen en kunnen leiden tot veranderingen in perceptie, gedachten, emoties en bewustzijn. Ze kunnen hallucinogene ervaringen, verhoogde zintuiglijke waarneming en diepere emotionele ervaringen veroorzaken.